Maandagmiddag werd Sebastian Langeveld in het ziekenhuis van Herentals geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. De renner van GreenEDGE kwam in de Ronde van Vlaanderen ongelukkig ten val door een plots naar achter stappende toeschouwer.



Nederlander Langeveld : 'Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er nou precies gebeurde, het ging allemaal zo snel. Ik voelde mij super gister, ik had nog geen energie verspeeld en alles verliep volgens plan.

'We zaten alert van voren op alle belangrijke punten. Tijdens het gevecht om de plekken voor de tweede passage van de Kwaremont wilde ik een spurt naar voren maken. Ik wist dat ik vlak voor de bocht naar rechts via het fietspad posities kon winnen. Ik dook het fietspad op, ik zag de toeschouwers staan maar was in de veronderstelling dat die tussen de bomen zouden blijven staan. Iemand stapte plots uit, ik probeerde hem nog te ontwijken maar in plaats daarvan werd ik ineens gelanceerd.

Nooit eerder brak ik mijn sleutelbeen dus ik wist niet direct wat er aan de hand was. Kan ik nog door, was mijn eerste gedachte maar al snel wist ik dat het over was'.

Foto R.Langeveld.